REMEDIA – al treilea an consecutiv cu nota maximă în comunicarea cu investitorii

Farmaceutica REMEDIA (simbol bursier RMAH) a obținut, pentru al treilea an consecutiv, nota maximă, 10, în clasamentul VEKTOR pentru 2023, evaluarea comunicării cu investitorii efectuată de Asociația Română pentru Relația cu Investitorii (ARIR). Această recunoaștere subliniază angajamentul continuu față de transparență, claritate și relații deschise cu investitorii și acționarii.

VEKTOR by ARIR, indicatorul comunicării cu investitorii pentru companiile listate la bursă, a fost calculat de către ARIR pentru prima dată în 2019 și a fost revizuit în 2023 pentru Piața Principală, fundamentându-se pe 10 criterii în linie cu cele mai bune practici internaționale în relația cu investitorii (IR). Cele 10 criterii incluse în metodologia VEKTOR by ARIR 2023 pentru Piața Principală sunt: Conferințe dedicate rezultatelor financiare; Acces pentru investitori la conferințe; Disponibilitate înregistrare/transcript pentru teleconferințe în cadrul website-ului emitentului; Conferințe bilingve – română și engleză; Furnizare rezultate financiare într-un format ușor de procesat; Raportare non-financiară; Prezentarea conducerii companiei; Politicile companiei – remunerare și dividende; Evenimente dedicate investitorilor; Prezentare pentru investitori.

Rezultatele VEKTOR pentru anul 2023 sunt disponibile pe pagina fiecărui emitent în cadrul website-ului Bursei de Valori București (BVB), iar datele agregate pentru toate companiile sunt disponibile în secțiunea dedicată indicatorului VEKTOR a website-ului ARIR.

ARIR este promotorul conceptului de Relaţia cu Investitorii (Investor Relations – IR) în România și susține că prin respectarea unor standarde de transparență, guvernanţă corporativă și proactivitate în comunicarea cu investitorii membrii noștri vor beneficia de plusvaloare, atrage mai uşor finanțare, avea reputație și încrederea necesară dezvoltării continue a afacerilor lor. ARIR a fost fondată în 2018 de companii listate, cu potențial de listare, administratori de fonduri și profesioniști în IR.

Farmaceutica REMEDIA SA, prezentă de peste 30 de ani pe piaţa farma și de peste 27 ani la Bursa de Valori București (BVB), operează în prezent 22 de unități proprii de retail în 4 județe, (în special în județele Hunedoara, Alba și Sibiu) și distribuția engross cu Farmaceutica REMEDIA Distribution & Logistics SRL, care oferă și servicii logistice prin intermediul a cinci centre la nivel național, înregistrări, marketing și promovare medicală.

Distribuie

Alte noutati

Farmaceutica REMEDIA, membru AMCHAM

Preocupata de dezvoltarea mediului de business din România și de promovarea de soluții de creștere a competitivitatii economice a țării în regiune și la nivel