Istoric

2024

Pentru al treilea an consecutiv, Farmaceutica REMEDIA a obținut nota maximă, 10, la evaluarea VEKTOR, indicatorul
comunicării cu investitorii pentru companiile listate la bursă.

 

2024

2023

Pentru al doilea an consecutiv, Farmaceutica REMEDIA a obținut nota maximă, 10, la evaluarea VEKTOR, indicatorul
comunicării cu investitorii pentru companiile listate la bursă. 

Preocupata de dezvoltarea mediului de business din România și de promovarea de soluții de creștere a competitivitatii economice a țării în regiune și la nivel European, REMEDIA adera in anul 2023 la AmCham pentru a participa activ la facilitarea implementarii celor mai bune practici de afaceri.

2023

2022

REMEDIA a obținut nota maximă 10 la evaluarea VEKTOR din 2021 clasându-se în TOP 10 companii, alături de Antibiotice, Banca Transilvania, BRK Financial Group, Electrica, IMPACT Developer & Contractor, Nuclearelectrica, OMV Petrom, Purcari, TeraPlast.

REMEDIA se regăsește printre primele 8 companii ale
caror scoruri ESG (Enviromental, Social, Govenance), au fost
publicate pe BVB Research Hub, alături de Antibiotice, BRD, Nuclearelectrica, OMV Petrom, Teraplast, Transgaz şi BVB. Scorurile ESG sunt obținute pe baza rapoartelor de analiză realizate de către Sustainalytics, unul din principalii
furnizori de ratinguri și analize ESG la nivel global.

In aprilie 2022 Farmaceutica REMEDIA SA a preluat o participatie de 50% din capitalul social al PHARMA EXPERTSPEDITION SRL în vederea dezvoltării și consolidării activității de distribuție și logistică.  

2022

2021

REMEDIA a deschis, în pateneriat cu BD Rowa, o nouă linie de afaceri, prin care livrează roboți pentru farmacii.

Preocupata permanent de implementarea celor mai bune practici în Relația cu Investitorii și Guvernanța Corporativă, compania a obtinut cel mai mare scor VEKTOR (9,5) din categoria societatior Standard listate la BVB, conform evaluarii Asociației pentru Relații cu Investitorii la Bursă din România (ARIR), devinind si Membru Asociat al ARIR.

Farmaceutica REMEDIA Distribution & Logistics SRL a aderat la ASOCIATIA DISTRIBUITORILOR SI RETAILERILOR FARMACEUTICI DIN ROMANIA (A.D.R.F.R.) in 22.04.2021, sprijinind realizarea obiectivelor si proiectelor A.D.R.F.R. pentru protejarea sanatatii populatiei si sustinand autoritatile publice in desfasurarea de actiuni pentru combaterea pandemiei COVID-19 prin asigurarea conditiilor tehnice necesare accesului pacientilor la testare si vaccinare. 

2021

2020

La 31.07.2020 s-a finalizat transferul a 52 farmacii catre Help Net.

2020

2019

A 6-a editie a evenimentului “Business-ul la el acasa” marcheaza 22 ani de prezenta a Farmaceutica REMEDIA S.A. la Bursa de Valori Bucuresti si peste 25 de ani de activitate in domeniul farmaceutic, la care au participat actionari, analisti financiari , potentiali investitori si reprezentanti ai presei.
2019

2017

Pachetul de actiuni al companiei dl Lutz STACHE, reprezentantul firmei AHG Vermogensverwaltungs, este achizitionat de dna Ionica – Mirela PAVEL, astfel ca la data de 31 decembrie 2017, dl Valentin – Norbert TARUS deţinea 66,5% din actiuni, în timp ce dna Ionica – Mirela PAVEL avea circa 18,24% din capitalul social.

2017

2015

Urmare impunerii legislative privind separarea activitatilor cu ridicata de cele de retail farmaceutic, AGEA Farmaceutica REMEDIA S.A. a hotarat in 9.12.2014 pastrarea activitatilor de retail prin operarea celor peste 100 de farmacii proprii si transferul liniei de business constand in distributia angro impreuna cu activitatile de logistica si alte serviciile auxiliare acesteia catre Farmaceutica REMEDIA Distribution & Logistics SRL, societate detinuta integral. Prin aceasta separare nu sunt diminuate drepturile actionarilor.
2015

2014

Preocupata de cresterea accesibilitatii si a gamei de produse si servicii furnizate, Farmaceutica REMEDIA isi continua expansiunea, reteaua numarand la finele anului 90 de unitati, inclusiv REMEDIA Baby, magazin dedicat exclusiv copiilor. Adaptarea permanenta la cerintele consumatorilor a dus la crearea unei zone speciale REMEDIA Natural in fiecare farmacie.

2014

2012

Lantul de Farmacii REMEDIA se extinde in tara la 70 de unitati si o cifra de afaceri neta a companiei de 53 mil Euro, cu EBITDA peste 1,8 milioane de euro. Farmaciile REMEDIA isi diversifica serviciile oferite, inclusiv ingrijiri la domiciliu prin companii specializate.

2012

2011

Lantul de Farmacii REMEDIA se extinde in restul tarii la 63 de unitati. Compania isi consolideaza structura, prin trei divizii specializate – Farmaciile REMEDIA, Divizia distributie si Divizia spitale -, servicii logistice la nivel national, servicii integrate de marketing si promovare medicala, cat si servicii de inregistrare produse farmaceutice si monitorizare studii clinice pentru piata farmaceutica. Cifra de afaceri se dubleaza de la consolidarea business-ului in 2006.
2011

2009

Farmaceutica REMEDIA S.A. este promovata si listata la BVB Bucuresti categoria II, iar dl Lutz STACHE, reprezentantul firmei AHG Vermogensverwaltungs achizitioneaza 16,5% din actiunile companiei.
2009

2008

Se inaugureaza un nou centru logistic in Bucuresti, la nivelul standardelor internationale GDP.
2008

2006

Farmaceutica REMEDIA S.A. fuzioneaza cu V. TARUS RoAgencies S.R.L. prin absorbtia actionarului majoritar.
2006

2000

Compania V.TARUS RoAgencies S.R.L. achizitioneaza pachetul majoritar al Farmaceutica REMEDIA S.A. – distribuitor regional cu lant propriu de farmacii in judelete Hunedoara si Alba.
2000

1994

Valentin-Norbert TARUS infiinteaza compania V.TARUS RoAgencies S.R.L. pentru dezvoltarea si consolidarea parteneriatelor strategice cu producatori internationali de medicamente de renume si reprezentarea acestora pe piata Farmaceutica romaneasca.
1994

1991

Oficiul Farmaceutic Regional Deva, deschis in 1957, devine Farmaceutica REMEDIA S.A. si opereaza ca distribuitor regional cu lant propriu de 27 de farmacii in judetele Hunedoara si Alba
1991

Afla mai multe