Transcript 16.04.2021

Participanti

Farmaceutica REMEDIA
Valentin-Norbert TARUS Presedinte CA/Director General
Adrian-Marcel PARVU Membru CA
Zoe CHIRITA Director Relatia cu Investitorii
Elena CODREAN Membru CA/Director Financiar
Ruxandra TICA Administrator FR&DL
Florin CADIA Responsabil RI

Analisti financiari/Invitati
Ovidiu SERDEAN IFB Finwest
Daniela ALDESCU ARIR

Ziaristi
Andrei IACOMI Bursa

Investitori
Emil Dragos IONESCU
Ionel Marius MARIAN

Detalii

Dupa deschiderea conferintei si prezentarea participantilor, Dl Valentin – Norbert TARUS, Presedinte CA deschide discutiile printr-un dialog cu Dl. Iacomi de la Bursa despre performantele companiilor din domeniul farmaceutic, despre randamentele financiare ale acestor companii si asteptarile investitorilor. Dl Iacomi precizeaza ca principalele companii care au dat dividende mari sunt cele din domeniul bancar si energetic, cele din domeniul farmaceutic au randamente mici sau nu dau dividende si perspectiva este de scadere a randamentelor.

Dl. Ionescu, actionar –  precizeaza ca interesele investitorilor sunt legate de dividende, dar este urmarita si perspectiva de dezvoltare a societatilor, sunt companii mari care nu dau dividende dar se dezvolta si dau dividende mai tarziu. Precizeaza ca tranzactia de anul trecut a fost benefica pentru investitori, a dus la o prezenta mai mare a companiei in presa, forumuri, discutii si apoi la o crestere a pretului actiunii, o surpiza placuta.

Dl Valentin – Norbert TARUS, Presedinte CA – raspunde la intrebarea d-lui Ionescu despre intentia de a negocia alte vanzari, daca sunt discutii pentru vanzarea distributiei de medicamente. Piata de distributie farmaceutica este o piata dominata de firmele mari (Farmexim, Farmexpert), iar pentru distribuitorii medii, cum este FR&DL, care are o cota de piata de 2,5-3%, perspectiva atragerii de fonduri de investii, fuziuni sau deschiderea de dialoguri cu clienti sau concurenti trebuie sa existe.

Dl Valentin – Norbert TARUS, Presedinte CA – reaminteste participantilor ca Farmaceutica REMEDIA  a platit in fiecare an dividende si isi propune ca in fiecare an sa plateasca mai mult decat randamentul oferit de banci.

Dl Ionescu, actionar precizeaza ca intr-adevar Farmaceutica REMEDIA  a avut o politica de divinde corecta, de peste 50% din profit.

Dna Elena Codrean, Director financiar/membru CA – prezinta cateva aspecte cheie legate de rezultatele financiare ale anului 2020: cifra de afaceri, venituri, cheltuieli, profit si repartizarea catre dividende.

Ovidiu Serdean, IFB Finwest – completeaza, legat randamentele companiilor din domeniul farma si de dividende, ca la Biofarm randamentul este de 3,3%.

Dl. Andrei Iacomi, Bursa – doreste sa afle pe ce se bazeaza cresterea estimata a veniturilor din vanzari cu 15%, in BVC pentru 2021.

Dl Valentin – Norbert TARUS, Presedinte CA – precizeaza ca orice schimbare de piata ofera noi oportunitati, in contextul pandemic actual Farmaceutica REMEDIA s-a reorientat si importa dircet teste antigen din China, intuind ca pentru a pune capat pandemiei, pe langa vaccinare, este necesara testarea masiva. Farmaceutica REMEDIA doreste deschiderea unor noi linii de business in domeniul automatizarii si digitalizarii de procese, in acest scop a intrat in parteneriat cu BD Rowa, un  producator de roboti pentru farmacii si va dezvolta o linie de promovare si instalare a acestor solutii in farmacii.

Legat de investitiile in centrele logistice de la Deva si Bucuresti,  Dl Valentin – Norbert TARUS precizeaza ca investitiile sunt in parametri propusi.

Dl Ovidiu Serdean, IFB Finwest – intreaba daca farmaciile ramase pot constitui un potential obiectiv de vanzare sau se doreste ramanerea acestora in companie.

Dl Valentin – Norbert TARUS, Presedinte CA – precizeaza ca Farmaceutica REMEDIA, prin vanzarea catre HelpNet, a iesit din aceasta piata si nu-si propune sa reintre, iar farmaciile ramase pot constitui un obiectiv de vanzare.

Dl Marian, actionar – doreste ca Farmaceutica REMEDIA sa fie mai activa, mai prezenta in domeniul mediatic si la bursa.

Dl Valentin – Norbert TARUS, Presedinte CA – precizeaza ca Farmaceutica REMEDIA are in dezvoltare o platforma nationala (www.test-covid19.ro) la care sa adere medici si asistenti care sa ofere servicii de testare pentru populatie, platforma care va fi lansata in curand.

Dl Valentin – Norbert TARUS, Presedinte CA precizeaza ca Farmaceutica REMEDIA livreaza teste Covid si catre alte lanturi de farmacii si proiectul de testare a populatiei in farmacii mentionat de Dl. Ionescu, va fi benefic.

Daniela Aldescu, ARIR – apreciaza eforturile si deschiderea conducerii Farmaceutica REMEDIA, care este in topul companiilor in clasamentul Vektor iar indicele Vektor pentru 2020 este in crestere fata de anul precedent. Au fost facute schimbari si au fost oferite cat mai multe informatii investitorilor, implementand cele mai bune practici.

Dna Zoe Chirita, Director IR- multumeste ARIR pentru sustinere si indrumare si dlui Serdean pentru implicarea in organizarea evenimentelor organizate de Farmaceutica REMEDIA.