Valentin-Norbert Ţăruş deţine 85% din Farmaceutica Remedia

Valentin-Norbert Ţăruş, fondatorul şi directorul general al Farmaceutica Remedia (RMAH) a ajuns la o deţinere de aproape 85,15% din distribuitorul de medicamente, după ce, în data de 19 februarie a acestui an, a cumpărat un pachet de 15% din acţiunile companiei, reiese dintr-un raport al emitentului remis, ieri, Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Tranzacţia a fost realizată prin piaţa „deal”, la preţul unitar de 0,45 lei, cu 9,64% sub referinţă, ceea ce ridică valoarea pachetului la 7,16 milioane de lei.
În data de 12 februarie, distribuitorul de medicamente a semnat contractul pentru vânzarea fondului de comerţ aferent a 52 farmacii către Help Net Farma, pentru suma de până la 8,5 milioane de euro, iar Valentin-Norbert Ţăruş a declarat, pentru Ziarul BURSA, că intenţionează să propună ca, până la jumătate din această sumă, să fie distribuită către acţionari, sub formă de dividende.

Pentru anul trecut, Farmaceutica Remedia a raportat un profit net preliminar consolidat de 2,49 milioane de lei, cu 17,75% sub cel din aceeaşi perioadă a anului anterior.

Continuarea: https://www.bursa.ro/valentin-norbert-tarus-detine-85-procente-din-farmaceutica-remedia-46040932

Distribuie
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Alte noutati