Valentin-Norbert Ţăruş deţine 85% din Farmaceutica Remedia

Valentin-Norbert Ţăruş, fondatorul şi directorul general al Farmaceutica Remedia (RMAH) a ajuns la o deţinere de aproape 85,15% din distribuitorul de medicamente, după ce, în data de 19 februarie a acestui an, a cumpărat un pachet de 15% din acţiunile companiei, reiese dintr-un raport al emitentului remis, ieri, Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Tranzacţia a fost realizată prin piaţa „deal”, la preţul unitar de 0,45 lei, cu 9,64% sub referinţă, ceea ce ridică valoarea pachetului la 7,16 milioane de lei.
În data de 12 februarie, distribuitorul de medicamente a semnat contractul pentru vânzarea fondului de comerţ aferent a 52 farmacii către Help Net Farma, pentru suma de până la 8,5 milioane de euro, iar Valentin-Norbert Ţăruş a declarat, pentru Ziarul BURSA, că intenţionează să propună ca, până la jumătate din această sumă, să fie distribuită către acţionari, sub formă de dividende.

Pentru anul trecut, Farmaceutica Remedia a raportat un profit net preliminar consolidat de 2,49 milioane de lei, cu 17,75% sub cel din aceeaşi perioadă a anului anterior.

Continuarea: https://www.bursa.ro/valentin-norbert-tarus-detine-85-procente-din-farmaceutica-remedia-46040932

Distribuie
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Alte noutati

Comunicat de presa

În conformitate cu prevederile legale în vigoare privind emitenţii şi  operaţiunile cu valori mobiliare,Consiliul de Administraţie al Societăţii Comerciale Farmaceutica REMEDIA S.A., informează pe toți