Topul dividendelor pe 2013

Farmaceutica REMEDIA se numără printre cele 28 de companii listate la Bursa de Valori București care au anunțat dividendele pe care le vor oferi acționarilor în contul anului 2013 scrie ziarul Adevărul din 12.05.2014.

Din totalul companiilor listate la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), doar 28 şi-au anunţat dividendele pe care le vor oferi acţionarilor ca parte din profiturile realizate în anul 2013.

Cele mai mari dividende le acordă iFond România, cu 25 de lei brut pe acţiune. A doua clasată este Transgaz, cu 17,58 lei brut pe acţiune, urmată de Conted SA Dorohoi (11,27 lei), STK Emergent (4,5 lei), Conpet SA Ploieşti (3,41 lei), Romgaz (2,57 lei), Transelectrica (2,22 lei), Nuclearelectrica(i,2i lei) şi BVB (1,17 lei).

Celelalte companii acordă dividende sub un leu, minimele anului – cu 0,004 lei brut pe acţiune – fiind înregistrate de Turism Felix Băile Felix, CMCM Constanţa, Electromagnetica Bucureşti şi Romcarbon SA Buzău.

Între 0,004 şi 0,6 lei pe acţiune acordă societăţile Alumil Rom Industry, Comelf, Stirom, Carbochim, Aerostar, Zentiva, SIF Moldova (singura din cele cinci Societăţi de Investiţii Financiare care împarte profitul cu acţionarii), Voestalpine VAE Apcarom, Bermas Suceava, Petrom (0,0308 lei brut pe acţiune), Rompetrol Well Services, antibiotice Iaşi, Farmaceutica Remedia şi Casa de Bucovina Club de Munte.

Potrivit unei analize realizate de Tradeville, pe baza dividendelor anunţate de companii şi a preţurilor ţintă estimate în medie de analiştii chestionaţi de Reuters, acţiunile de tip ‘blue chips” (cu lichiditate ridicată) ar putea aduce investitorilor câştiguri agregate de 10% – 30% până la finele anului.

Cel mai simplu mod pentru un plasament diversificat în acţiuni de tip ‘blue chips” este investiţia în acţiunile care compun indicele BET, prin intermediul ETF BET Tradeville, pentru care se estimează un câştig de 10% până la finei anului.

Distribuie

Alte noutati

Business-ul la el acasă 2023

REMEDIA a organizat a șaptea ediție a evenimentului ”Business-ul la el acasă”, eveniment dedicat cunoașterii companiei, după o pauză de 3 ani. Farmaceutica REMEDIA S.A.