Simpozionul International de Arta Studenteasca din Masivul Retezat, editia a VII-a, 2012

A 7-a editie a Simpozionului International de Arta Studenteasca din Masivul Retezat s-a desfasurat, ca in fiecare an, in Parcul Naţional Retezat, la Cabana Cascada, in perioada 2-16 august 2012.

Evenimentul a cuprins tabara de pictura si sculptura “Peisaje din Romania”, urmata de expozitia cu acelasi nume din perioada 16-30 august 2012, al carei vernisaj a avut loc in data de 16 august 2012 la Galeriile UAP Deva. In cadrul acestei expozitii sunt expuse creatiile artistilor participanti la atelierele de pictura si sculptura in aer liber – studenti la Universitatea de Arte “George Enescu” din Iaşi şi de la Academia de Muzica, Teatru si Arte Plastice Chişinău (Republica Moldova), sub indrumarea lector.univ.dr. Cristian Ungureanu, de la Universitatea de Arte “George Enescu” din Iaşi. Lucrările au fost prezentate de cunoscutul critic de artă Petru Bejan.

In data de 12 august 2012 a avut loc la Cabana Cascada sarbatoarea “ZIUA REMEDIA”, prilej cu care invitatii la eveniment cat si angajatii Farmaceutica REMEDIA au vizionat o parte din picturile realizate in cadrul atelierelor de pictura in aer liber si au avut ocazia de a interactiona cu artistii care au realizat aceste lucrari, dar si cu ceilalti invitati. Sarbatoarea s-a incheiat cu un foc de tabara.

Distribuie

Alte noutati