Simpozion International de Arta din Masivul Retezat si Vernisajul Expozitiei INTO THE WILD

 

Farmaceutica REMEDIA, Bucuresti si FIVE PLUS Art Gallery, Viena anunta vernisajul expozitiei de arta vizuala INTO THE WILD ce cuprinde lucrarile realizate in cadrul celei de-a 10-a editii a Simpozionului International de Arta din Masivul Retezat.

Vernisajul expozitiei va avea loc vineri, 14 august, incepand cu ora 18:00, la Galeria Forma U.A.P. Deva. In cadrul evenimentului, cunoscutul poet Dumitru SPATARU va lansa cartea Vin Amintirile-antologie de autor.

Editia aniversara a Simpozionului International de Arta din Masivul Retezat se desfasoara si in acest an in Parcul National Retezat, la Cabana Cascada, in perioada 2-23 august 2015. Simpozionul ofera tinerilor artisti un context generos pentru creatii diverse, dar totodata reprezentative pentru peisajul autohton.

“Ne bucuram ca am reunit pentru al 10-lea an consecutiv reprezentanti ai creatorilor de frumos din Iasi si Chisinau. Farmaceutica REMEDIA sprijina in fiecare an tinerii artisti si le pune la dispozitie, pentru inspiratie, Cabana Cascada (www.retezat-cascada.ro). Intregul concept a fost gandit pentru a-i ajuta in demersurile lor. In acest sens, avem alaturi multi prieteni si colaboratori, printre care reprezentanti ai Farmaceutica REMEDIA. Anul acesta sarbatorim in cadrul Simpozionului si Zilele REMEDIA, eveniment intern extrem de important pentru noi”, a declarat Valentin-Norbert TARUS, Presedintele Consiliului de Administratie al Farmaceutica REMEDIA si initiatorul simpozionului.

Pe tot parcursul Simpozionului, studenti si profesori de la Universitatea de Arte “George Enescu” din Iasi si de la Academia de Muzica, Teatru si Arte Plastice din Chisinau (Republica Moldova) participa la ateliere de creatie in aer liber sub indrumarea profesorilor coordonatori lector univ. Cristian UNGUREANU si Iurie LUPU pe pictura si a profesorului Valeriu VANAGA pe sectiunea ceramica.

In paralel, in cadrul FIVE PLUS Art Gallery din Viena se desfasoara expozitia ANATOMY OF MEMORY in parteneriat cu Universitatea de Arte “George Enescu” din Iasi, institutie care aniverseaza 155 de ani de invatamant modern artistic. Vernisajul expozitiei va avea loc miercuri, 12 august 2015, ora 19.00.
Simpozionul International de Arta Retezat  este nascut din dorinta de a-i ajuta in demersurile lor pe studentii talentati pentru a-si exprima ideile artistice intr-un cadru natural de exceptie, la Cabana Cascada (www.retezat-cascada.ro). Frumusetea impunatoare a Muntilor Retezat, a Cascadei Lolaia,  ii inspira an de an pe tinerii artisti sa isi exprime talentul in cadrul atelierelor de pictura, sculptura, ceramica si tapiserie.

Farmaceutica REMEDIA si Five Plus Art Gallery cred in valoarea artei si sustin creatia artistica, dorind sa consolideze gustul pentru frumos al publicului larg prin promovarea tinerilor artisti.

Distribuie

Alte noutati

Farmaceutica REMEDIA, membru AMCHAM

Preocupata de dezvoltarea mediului de business din România și de promovarea de soluții de creștere a competitivitatii economice a țării în regiune și la nivel