Remedia – cifră de afaceri de 344 milioane lei, uşor peste cea din ianuarie-septembrie 2020

Sursa:Bursa.ro

Distribuitorul de medicamente Farmaceutica Remedia (RMAH) a raportat, pentru primele nouă luni ale acestui an, o cifră de afeceri de 343,85 milioane de lei, în creştere cu 3,44% faţă de cea din primele trei trimestre ale lui 2020, pe seama unor venituri mai mari din vânzarea mărfurilor, după cum reiese din raportul publicat astăzi de companie la Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

Cheltuielile din exploatare au fost relativ stabile, situâdu-se la 337,48 milioane de lei, cele cu mărfurile ridicându-se la 320,23 milioane de lei, cu 8% peste cele din intervalul ianuarie-septembrie 2020. Cheltuielile cu personalul au fost de 14,11 milioane de lei, cu 38,4% sub cele din primele trei trimestre ale lui 2020, în sumă de 22,89 milioane de lei.

Pe de altă parte, rezultatul din exploatare a fost de 7,15 milioane de lei, cu mult sub cel de 41,54 milioane de lei din primele nouă luni ale anului trecut, ce a reflectat vânzarea a 52 de farmacii către Help Net. Din activitatea financiară, distribuitorul de medicamente a înregistrat un rezultat negativ de 0,19 milioane de lei, puţin mai mare decât cel pe primele nouă luni ale lui 2020, în timp ce profitul net a fost de 5,78 milioane de lei, cu mult sub cele 36,47 milioane de lei, din acelaşi interval al anului trecut.

Recent, Farmaceutica Remedia a deschis o nouă direcţie de afaceri prin livrarea către piaţa din ţara noastră de „roboţi pentru farmacii”, în parteneriat cu BD Rowa din Germania. Compania a lansat primul Robot Smart instalat la o farmacie Remedia din Bucureşti, şi estimează că va echipa cel puţin zece farmacii cu soluţii asemănătoare, anul viitor.

Conform informaţiilor prezentate pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti, la jumătatea acestui an, Valentin-Norbert Ţăruş, fondatorul şi directorul general al Farmaceutica Remedia, avea 84,3% din distribuitorul de medicamente.

Distribuie

Alte noutati