Încep să devin sceptic în privinţa pieţei de capital

Valentin Norber TARUS, acționarul majoritar al Farmaceutica REMEDIA are ca obiectiv creșterea prețului acțiunilor, dar și oferirea în continuare a dividendelor, potrivit ediției din 17.04.2014 a ziarului Bursa.

 

Norbert Ţăruş, acţionarul majoritar şi preşedintele Farmaceutica REMEDIA (simbol RMAH), spune că începe să devină sceptic în privinţa pieţei noastre de capital, întrucât investitorii care vin să cumpere acţiuni în cadrul companiei doresc delistarea societăţii.

Domnia sa doreşte ca Farmaceutica REMEDIA, care a aniversat cinci ani de prezenţă pe Bursa de Valori Bucureşti (BVB), să fie o societate care să ofere, an de an, dividende, dar şi ca preţul acţiunii să crească.
„De aceea, vom încerca şi în următorii ani să rămânem pe această linie să creştem cifra de afaceri şi să oferim divindende”, a declarat, ieri, Norbert Ţăruş.

Robert Peloiu, director financiar la Farmaceutica REMEDIA a precizat că, din punct de vedere al vânzărilor, compania se aşteaptă la o creştere de 7-8 procente în acest an, deşi în prima parte a anului, a refuzat să vândă produsele către cei de la care considera că nu poate recupera ulterior banii. Domnia sa a spus: „Din păcate, riscul fraudei în acest domeniu va exista, până când cei care nu fac faţă vor ieşi definitiv de pe piaţă. După ce se vor da la o parte societăţiile «impotente», vom putea să vindem în linişte.”

Compania farmaceutică a înregistrat anul trecut un profit net de 3.013.374 lei, în scădere faţă de 2012, atunci când suma totală s-a ridicat la valoarea de 5.553.843 lei, conform datelor oferite de societate.

De asemenea, Farmaceutica REMEDIA a înregistrat în 2013 o cifră de afaceri de 237,8 milioane lei, în timp ce costurile totale s-au ridicat la suma de 236,5 milioane ei, din care 235,4 milioane au reprezentat cheltuieli de exploatare, iar 1,08 milioane lei au fost cheltuieli financiare.

Compania a acordat dividende aferente profitului din 2013, în sumă de 1,99 milioane lei, în creştere faţă de anul precedent, când suma dividendelor a fost de doar 869.153 lei, iar pentru anul 2014 conducerea companiei estimează un dividend brut oferit în sumă de 1,59 milioane lei.

Acţionariatul companiei este format din Valentin – Norbert Ţăruş cu o deţinere de 66,50% din capitalul social, Ahg Vermogensverwaltungs gesmbh Cottbus cu 16,48% şi alte persoane.

Distribuie

Alte noutati

Business-ul la el acasă 2023

REMEDIA a organizat a șaptea ediție a evenimentului ”Business-ul la el acasă”, eveniment dedicat cunoașterii companiei, după o pauză de 3 ani. Farmaceutica REMEDIA S.A.