A patra interventie pentru implant de sfincter artificial

Farmaceutica REMEDIA S.A. contribuie in continuare la realizarea de implanturi de sfincter artificial in Romania. Un nou tip de dispozitiv cu rol de sfincter artificial, produs de Zephyr Surgical Implants si distribuit de Farmaceutica REMEDIA S.A., a ajutat deja patru romani.

Prima operatie de implant de sfincter artificial a fost realizata in Romania in aprilie 2012 de catre profesorul Mihai LUCAN la Cluj-Napoca, tot cu sprijinul Farmaceutica REMEDIA S.A.

Sistemul implantat este destinat pacientilor care au suferit operatii de prostata sau de cancer de prostata. Sfincterul urinar artificial produs de Zephyr Surgical Implants este realizat din silicon si reproduce activitatea naturala a sfincterului. Practic, in scrot este plasata o pompa si un rezervor regulator de presiune. Pentru a urina, pacientul trebuie sa apese pe un buton al pompei, situat in scrot. Spre deosebire de vechiul sistem de anti-incontinenta a carui inserare in organism se face mult mai complex, acest dispozitiv se implanteaza in jumatate din timpul necesar anterior.

Distribuie
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Alte noutati

Comunicat de presa

În conformitate cu prevederile legale în vigoare privind emitenţii şi  operaţiunile cu valori mobiliare,Consiliul de Administraţie al Societăţii Comerciale Farmaceutica REMEDIA S.A., informează pe toți