Forumul TARUS Media al Medicilor de Familie, 13 mai 2016

Alimentatia si bolile cardiovasculare – probleme majore de sanatate publica dezbatute in cadrul Forumului TARUS Media al Medicilor de Familie, 13 mai 2016

In lume exista peste un miliard de persoane adulte supraponderale, mai multe decat cele 800 de milioane de persoane ce sufera de malnutritie, se arata intr-un raport al OMS. Hrana prea bogata in zaharuri si grasimi nocive si activitatea fizica redusa sunt principalele cauze ale obezitatii, care la randul ei este principala cauza a unor maladii cronice precum diabetul de tip 2, bolile cardiovasculare, hipertensiunea arteriala, accidentele vasculare cerebrale si unele forme de cancer. In Romania, aproximativ 30% din populatie sufera de obezitate, 20% este supraponderala, iar numarul copiilor supraponderali este cu 18% mai mare decat in urma cu 10 ani.

In acest context, TARUS Media organizeaza pe 13 mai 2016, in Bucuresti, „FORUMUL MEDICILOR DE FAMILIE – ALIMENTATIA SI BOLILE CARDIOVASCULARE”.

Obiectivul sau este de a creste gradul de informare generala asupra preventiei si tratamentelor utilizate, dar si de a oferi un sprijin autoritatilor in gasirea de solutii pentru imbunatatirea accesului pacientilor la tratament.

In deschiderea evenimentului vor vorbi dr. Vasile CIURCHEA, presedintele CNAS, conf. dr. Diana PAUN, consilier de stat al DSP al Presedentiei Romaniei, conf. dr. Florin BUICU, presedinte al Comisiei pentru Sanatate si Familie din Camera Deputatilor, cat si reprezentanti ai Societatii Nationale de Medicina de Familie.

Profesori renumiti la nivel national, specialisti cu vasta experienta vor aduce in atentia auditoriului noutati despre progresele inregistrate in managementul bolilor: prof. dr. Irinel POPESCU, prof. dr. Mircea CINTEZA, prof. dr. Catalina POIANA, prof. dr. Nicolae HANCU, prof. dr. Dan OLTEANU.

Evenimentul este creditat de catre Colegiul Medicilor din Romania. Taxa de participare este de 180 RON pentru medici, respectiv 100 RON pentru rezidenti. In acest pret este inclus si un abonament electronic la publicatiile The British Medical Journal-editia in limba romana si Medica Academica. Contravaloarea taxei poate fi achitata in contul RO78 BTRL RONC RT0V 0560 5503, deschis la Banca Transilvania, beneficiar TARUS Media (RO 18379900).

Cei care doresc sa participe la aceasta conferinta pot suna pentru informatii suplimentare la numarul de telefon: +40 758 046 947, scrie un email pe adresa: cristina.draghescu@tarus.eu sau accesa pagina de internet www.tarusmedia.ro, sectiunea evenimente 2016. Persoana de contact: Cristina DRAGHESCU.

Distribuie
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Alte noutati