Studentii din anul 2 al Masteratului de „Cibernetica si Economie Cantitativa”, Facultatea de Cibernetica, Statistica si Informatica Economica – A.S.E. din Bucuresti, in vizita la Farmaceutica REMEDIA
Farmaceutica REMEDIA S.A. a gazduit cursul de “Logistica Afacerilor” al studentilor din anul 2, programul de Masterat „Cibernetica si Economie Cantitativa” coordonat de catre Prof. univ. dr. Virginia MARACINE, in data de 14 Mai 2013.
Pentru a fi cat mai aproape de realitatile mediului de afaceri, titularii cursului de „Logistica Afacerilor” din cadrul A.S.E. Bucuresti si-au propus sa initieze si sa promoveze colaborari cu specialisti si companii din mediul de afaceri, in vederea prezentarii modalitatilor de implementare a noilor sisteme din logistica moderna.
In deschiderea seminarului cu tema” Implementarea eficienta a proceselor logistice – invata de la cei care stiu” Robert PELOIU, director general al Farmaceutica REMEDIA S.A., a prezentat studentilor cerintele industriei din Romania si a subliniat neconcordantele dintre aceste necesitati si pregatirea academica a universitatilor romanesti.
Pentru a raspunde obiectivelor cheie ale companiei in domeniul logistic, Andrei OPREA, manager de logistica si transport, s-a referit la modalitati de imbunatatire a proceselor din departamentul logistic, gestionarea bugetului de cheltuili, cat si optimizarea continua a rutelor de transport.
„Farmaceutica REMEDIA a devenit o companie partenera in formarea profesionala a studentilor nostri in domeniul logisticii in afaceri. Prezentarea studiilor de caz reale, insotite de solutii informatice adecvate, permite adaptarea rapida a studentilor la cerintele pietei muncii si intelegerea corecta a nivelului de pregatire profesionala pe care mediul de afaceri il solicita acestora. Am remarcat in cadrul seminarului importanta acordata integrarii proceselor logistice in vederea extinderii vizibilitatii – end to end – a sistemului logistic. Acest lucru a facut posibila introducerea conceptelor moderne de management de tip Agile pentru adaptarea rapida la conditiile in permanenta schimbare ale pietei si Lean pentru eficientizarea proceselor prin eliminarea activitatilor fara valoare adaugata si reducerea implicita a costurilor operationale. Suntem convinsi ca aceste valori ale business-ului modern au fost mai bine intelese de tinerii studenti in formare prin prezentarea practica a acestor principii de management modern. De altfel, ponderea costurilor totale logistice in cifra de afaceri este cu mult sub 5%, nivel care va clasifica, conform benchmark-urile internationale, in clasa de performanta Best-In-Class”, a declarat Ec. Dr. George OGRINJA, profesor asociat la Departamentul de Informatica si Cibernetica Economica, A.S.E. din Bucuresti.
„Acum 3 ani, colaborarea concreta si permanenta in cadrul cursului de Logistica Afacerilor cu companii reprezentante ale mediului de afaceri era doar un proiect. Acum ea este realitatea fireasca in care apropiem formarea profesionala a studentilor nostri de problematica diversa si atat de complexa din economia romaneasca. Din ce in ce mai mult cursurile si seminariile tinute de cadrele didactice din cadrul Departamentului de Informatica si Cibernetica Economica studentilor masteranzi sunt insotite de prezentari de studii de caz si experiente practice sustinute chiar de catre invitati din mediul de afaceri. Dupa trei ani de la prima incercare in acest sens, putem afirma ca am realizat un lucru benefic pentru ambele parti – Universitate si economia reala. Intrucat a devenit deja partener stabil al cursului de Logistica Afacerilor, si in acest an multumirile mele se indreapta catre gazdele noastre primitoare de la Farmaceutica REMEDIA S.A. pentru organizarea si desfasurarea seminarului practic oferit studentilor masteranzi din anul 2 al programului de Masterat „Cibernetica si Economie Cantitativa”, facultatea de Cibernetica, Statistica si Informatica Economica. Din feedback-ul pe care il avem de la studenti, informatiile practice oferite de reprezentantii Farmaceutica REMEDIA la fata locului contribuie de fiecare data in mod substantial la mai buna intelegere de catre studenti a conceptelor si mecanismelor practice pe care logistica le presupune”, a declarat Prof. univ. dr. Virginia MARACINE.
Seminarul s-a finalizat cu o vizita la depozitul central din Bucuresti al Farmaceutica REMEDIA S.A., unde au fost prezentate procesele interne, solutiile software de integrare a acestora, managementul echipamentelor de manipulare a produselor si a flotei auto.