Farmaceutica Remedia propune distribuirea unui dividend cu randament de 16,8%

Anul trecut compania a vândut 52 de farmacii către HelpNet

Acţionarii Farmaceutica Remedia (RMAH) sunt convocaţi la data de 15 aprilie la adunarea de bilanţ, propunerea companiei fiind ca din profitul anului trecut, de 28,24 milioane de lei, suma de aproape 14,28 milioane de lei să meargă către dividende, se arată într-un raport al distribuitorului de medicamente publicat astăzi pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

În vara anului trecut, Farmaceutica Remedia a vândut către HelpNet 52 de farmacii, operaţiune cu impact major asupra rezultatului net pentru 2020, care a fost de circa unsprezece ori mai mare decât cel din 2019.

În aceste condiţii, dividendul pe titlu este de 0,15 lei, ceea ce la preţul curent al acţiunii RMAH, de 0,89 lei, oferă un randament brut de 16,85%.

Pentru diferenţa din profit, propunerea conducerii companiei este ca 13,09 milioane de lei să meargă la alte rezerve, în timp ce 0,5 milioane de lei să fie profit nerepartizat.

Data de înregistrare, cea care defineşte acţionarii care vor beneficia de dividende, este 18 mai (implicit 17 mai este data ex-dividend), în timp ce data plăţii este 2 iunie 2021.

Un alt punct de pe ordinea de zi este alegerea unui nou Consiliu de Administraţie al companiei format din trei membri, pentru o perioadă de doi ani, respectiv până la 30 aprilie 2023.

Tot în data de 15 aprilie, se va supune la vot aprobarea împuternicii conducerii companiei de a exploara şi identifica oportunităţi şi a negocia cu entităţi eligibile o serie de operaţiuni corporative cum ar fi: intrarea în acţionariatul Farmaceutica Remedia prin majorare de capital social, fuziuni, preluare de active sau cumpărarea de acţiuni/părţi sociale emise de terţi.

De asemenea, se va supune la vot aprobarea prelungirii cu încă douăsprezece luni a perioadei de utilizare şi de valabilitate a contractelor de credit încheiate cu Banca Transilvania în valoare de 53,6 milioane de lei şi majorarea până la 80 milioane de lei, cu aprobarea constituirii de garanţii, precum şi aprobarea contractării de noi împrumuturi, în sumă maximă de 25 milioane de lei.

Conform informaţiilor prezentate pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti, la finele anului trecut, Valentin-Norbert Ţăruş, fondatorul şi directorul general al Farmaceutica Remedia, avea 81,5% din distribuitorul de medicamente.

SURSA: https://www.bursa.ro/farmaceutica-remedia-propune-distribuirea-unui-dividend-cu-randament-de-16-8-procente-43044247

Distribuie
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Alte noutati