Farmaceutica REMEDIA a participat la evenimentul “eHealth” organizat de TARUS Media in Bucureşti

Peste 99% din serviciile medicale acordate asiguraţilor se validează în prezent electronic, a declarat miercuri preşedintele CNAS, Marian Burcea.

Potrivit acestuia, după introducerea obligativităţii utilizării Dosarului Electronic de Sănătate, în urmă cu şase luni, numărul acestora a crescut de la circa 6 milioane la peste 10,5 milioane.

Totodată, a crescut şi numărul instituţiilor medicale conectate la DES, ajungând în prezent la peste 11.200, dintre care cele mai multe – peste 10.200 – sunt cabinete de medicină de familie.

„În acelaşi interval de timp, s-au transmis şi s-au stocat în sistemul DES peste 135 de milioane de documente medicale de diverse tipuri şi s-au înregistrat peste 60.000 de consultări ale sumarului de urgenţă. Peste 23.000 de medici au contribuit cu informaţii la dosarele electronice de sănătate. Estimăm că în perioada următoare numărul Dosarelor Electronice de Sănătate nu va mai creşte într-un ritm la fel de rapid ca în ultimele şase luni, deoarece s-au constituit deja dosarele pentru pacienţii care au nevoie frecvent de servicii medicale”, a afirmat Burcea, prezent la evenimentul „Ehealth. Dosarul Electronic de Sănătate”.

Reprezentantul CNAS a dat asigurări că acest sistem informatic este construit cu respectarea „celor mai înalte standarde de securitate din domeniu”. 29 mar /Agerpres/ AGERPRES/(A – autor: Roberto Stan, editor: Georgiana Tănăsescu)

Distribuie

Alte noutati