Farmaceutica REMEDIA, partener al Congresului Național de Farmacie 2018

Farmaceutica REMEDIA a fost partenerul ediției a XVII-a a Congresului Național de Farmacie, desfășurat în perioada 26-29 septembrie 2018 în Capitală, la Willbrook Platinum Business and Convention Center‎. Tema centrală a evenimentului de anul acesta a fost ”Farmacia secolului XXI – Între specializarea inteligentă și responsabilitatea socială”.

La eveniment au participat și au susținut prezentări atât specialiști români, cât și invitați din străinătate, printre care s-au numărat Prof. Dr. Arnold Vulto, specializat în farmacia de spital și terapeutica practică, farm. Dr. Petr Horák, președinte al Asociației Europene a Farmaciștilor de Spital, farm. Jacqueline Surugue, vice-președinte al secțiunii de practică farmaceutică din cadrul Federației Farmaceutice Internaționale, Prof. Dr. Volodymyr Asinimov, decan al Facultatății de Farmacie din Odessa, Ucraina, Prof. Dušanka Krajnović, din partea Universității din Belgrad, Serbia.

În cele câteva zile ale congresului, au fost abordate subiecte de specialitate precum: terapia biologică în bolile neoplazice rare, potențialul terapeutic antibacterian al bacteriofagilor în era rezistenței multimedicamentoase, abordări farmaceutice privind modularea glicoproteinei P în afecțiunile neurologice, perspective de utilizare ca sisteme de eliberare topică a substanţelor medicamentoase – microemulsii biocompatibile, evaluarea clinică și non-clinică a eficacității și siguranței xenobioticelor și bioticelor, dar și subiecte cum ar fi  independența profesională a farmaciștilor și angajamentul lor față de comportamentul etic, serializarea – rolul farmaciei în implementarea directivei medicamentelor falsificate, aspecte legislative ale practicii farmaceutice, managementului, marketingului și tehnologiei informației în domeniu, evaluarea tehnologiilor medicale în România între anii 2014 și 2018. De asemenea, în cadrul congresului au avut loc simpozioane ale mai multor companii private, precum și sesiuni de e-postere și o expoziție cu standuri de specialitate.

Raluca BAJENARU Redactor  Medica Academica Mobil: +40 726 72 92 18 raluca.bajenaru@yahoo.com raluca.bajenaru@tarus.eu TARUS Media Bd. Metalurgiei nr. 78 sector 4, Bucuresti contact@tarus.eu www.tarusmedia.ro Tel/Fax: +40 21 321 0190

 

Distribuie

Alte noutati

Farmaceutica REMEDIA, membru AMCHAM

Preocupata de dezvoltarea mediului de business din România și de promovarea de soluții de creștere a competitivitatii economice a țării în regiune și la nivel