Farmaceutica Remedia mizează pe încasări cu 34% mai mari

New-business-reportDISTRIBUITORUL de medicamente Farmaceutica REMEDIA (RMAH) se aşteaptă la venituri de 327 milioane de lei în acest an, cu 34% mai mari decât indicatorul realizat anul trecut, potrivit bugetului consolidat aprobat ieri de acţionarii companiei.

Profitul brut ar urma să scadă cu 13% în acest an până la 706.000 de lei.  Din veniturile companiei, aproape 220 milioane de lei vor proveni din activitatea de distribuţie, reprezentând 67% din veniturile totale. Veniturile nete provenite din vânzări, efectuate prin farmaciile proprii REMEDIA şi prin vânzările pe internet, sunt previzionale a fi în sumă de 923 milioane de lei. în anul 2015, compania a încasat venituri din vânzări în farmaciile proprii de 80,8 milioane de lei.

Distribuţia de medicamente către spitale va ajunge la cifra de 113 milioane de lei, în creştere cu 42% faţă de indicatorul realizat anul trecut.  Distribuţia către farmacii terţe este estimată la 742 milioane de lei, de trei ori mai mare decât în 2015, şi cea către alte depozite va avea valoarea de 32 de milioane de lei.  Costul medicamentelor vândute de către REMEDIA va fi de 291,9 milioane de lei, reprezentând 89% din costurile totale, discounturile de la furnizori sunt de doar 2,7 milioane de lei, câtă vreme discounturile cedate sunt de 6,38 milioane de lei.

In anul 2015, Farmaceutica REMEDIA a realizat un profit net de 760.000 de lei, mai mic cu 75% decât în anul 2014. Scăderea de profit a venit pe fondul unui an plin de schimbări pentru sectorul distribuţiei de medicamente din România. Compania a trebuit să facă faţă reducerii de 25% a preţului medicamentelor. Reducerea impusă de stat a fost contracarată de managementul companiei prin reducerea de achiziţii de stocuri.

[alert type=”alert-warning” close=”yes”]Mai multe detalii pe ZF Corporate [/alert]

Distribuie
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Alte noutati