Farmaceutica REMEDIA Deva vrea să distribuie acționarilor jumătate din profit

Farmaceutica REMEDIA Deva (simbol www.bvb.ro: RMAH) va distribui acționarilor jumătate din profitul net obținut de companie în 2013 scrie Ziarul Financiar în ediția din 06.03.2014.

Distribuitorul de medicamente Farmaceutica Remedia Deva (RMAH), controlat de omul de afaceri Valentin Norbert Ţăruş, le propune acţionarilor distribuirea de dividende în valoare de 1,59 mii. lei, reprezentând 52,8% din profitul net obţinut de companie anul trecut, potrivit convocatorului adunării generale a acţionarilor publicat pe bursă.

Dividendul brut pe acţiune va fi astfel de 0,015 lei/acţiune, cu 25% mai mic decât cel de anul trecut, în condiţiile în care profitul net al companiei a scăzut cu 45% faţă de 2012, de la 5,6 mii. lei la 3 mii. lei. Compania a crescut însă rata de distribuţie a profitului faţă de anul trecut. Perioada de plată a dividendelor propusă de conducerea companiei este 1 august-9 octombrie 2014. Cele mai mari dividende îi vor reveni acţionarului majoritar, Valentin Ţăruş, care deţine 66,5% din companie şi ar urma să încaseze 1,05 mii. lei. Principalul acţionar minoritar este o firmă din Germania controlată de Lutz Stache, fostul proprietar al fabricii de BCA Simcor Oradea, care deţine 16,5% din acţiuni. 

Farmaceutica Remedia a avut anul trecut afaceri de 237,8 mii. lei şi are o capitalizare bursieră de 32,3 mii. lei (7,16 mii. euro). Acţiunile RMAH se tranzacţionează în jurul nivelului de 0,3 lei/acţiune, astfel că randamentul potenţial al dividendului este de 5%. 

Distribuie
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Alte noutati