Farmaceutica REMEDIA Deva are ca ţintă 10 farmacii noi pe an

Lanțul de Farmacii REMEDIA își continuă expansiunea la nivel național, reprezentanții companiei estimând deschiderea a 10 noi unități pe an, scrie Ziarul Finaniciar în ediția din 17.04.2014.

Conducerea distribuitorului de medicamente Farmaceutica REMEDIA Deva (RMAH) şi-a propus ca în următorii trei ani să-şi majoreze numărul de farmacii cu circa 10 unităţi pe an. În prezent REMEDIA a ajuns la un număr de 80 de farmacii, faţă de 72 câte avea cu un an în urmă.

Compania mizează atât pe achiziţii ‘oportunistice” de farmacii care întâmpină dificultăţi financiare, cât şi pe deschiderea de noi unităţi în zonele rurale, unde spune că marjele de profitabilitate sunt mai ridicate, costurile de deschidere a unei farmacii sunt mai mici şi vânzările pot fi crescute mai rapid decât în marile oraşe.

REMEDIA şi-a bugetat pentru acest an o creştere a vânzărilor cu 7%, până la 258,5 milioane de lei (57,4 milioane euro) şi un profit mai mic cu 10%, de 2,7 milioane de lei. „Bugetul pentru acest an este unul conservator. Profitul va fi cel puţin la nivelul anului trecut, uitându-mă la cum a evoluat situaţia în primele trei luni ale anului. Anul acesta ne vom orienta mai mult spre produse cu marje ridicate”, spune Robert Peloiu, directorul general al Farmaceutica REMEDIA Deva.

Omul de afaceri Valentin Norbert Ţăruş deţine 66,5% din acţiunile companiei, în timp ce Lutz Stache deţine prin intermediul firmei AHG Vermogenverwaltungs Cottbus Deu circa 16,5% din titluri. Compania are o capitalizare de 29,3 milioane de lei (6,56 milioane de euro).

Distribuie
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Alte noutati