Farmaceutica REMEDIA, cea mai mare creştere de la BVB

Ovidiu Şerdean, „IFB Finwest”: „Schimbarea proprietarului a 16% din societate a dus la aprecierea preţului acţiunilor”
Acţiunile grupului de companii specializate în vânzări şi servicii de promovare în domeniul sănătăţii Farmaceutica REMEDIA (RMAH), s-au apreciat cu 11,03%, în perioada 7-14 iunie 2017, reprezentând titlurile cu cea mai mare rentabilitate de la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), raportată la moneda europeană.
Domnul Ovidiu Şerdean, broker în cadrul SSIF Finwest, pune aprecierea titlurilor RMAH pe seama tranzacţiei prin care joi, 8 iunie, Ionica Pavel a cumpărat un pachet de 16,5% din grup de la AHG Vermogensverwaltungs GMBH, pentru 3,9 milioane de lei. Dominia sa ne-a declarat: ” În opinia mea, tranzacţia de la finele săptămânii trecute, prin intermediul căreia a avut loc schimbarea proprietarului unui pachet de aproximativ 16% din capitalul societăţii, a fost principalul factor declanşator, care a mutat interesul investitorilor către titlurile acestui emitent”.
Pe data de 8 iunie, preţul a crescut cu 10,62% (calculat pe baza valorilor de închidere) pe fondul unui rulaj de 26.173 de acţiuni, peste media celor 20 de zile anterioare, de aproximativ 8.900 de titluri, reprezentând cea mai mare creştere pe care au avut-o titlurile companiei în perioada analizată.
De asemenea, brokerul mai vede rezultatele companiei şi guvernanţa corporativă a grupului ca fiind elemente importante pentru creşterea foarte mare a preţului din ultima perioadă. Domnul Şerdean ne-a mai trasmis: „Nu este mai puţin important faptul că rezultatele companiei au înregistrat o evoluţie pozitivă. De la un profit de 242.000 lei pe întregul an 2016, Farmaceutica REMEDIA a raportat un profit de un milion de lei pentru primul trimestru din 2017. De asemenea, şi politica continuă de distribuire de dividende face ca acest emitent să fie atrăgător. Cred că Farmaceutica REMEDIA a înţeles exact rolul şi obligaţiile pe care le are o companie care este listată pe piaţa de capital. De ani buni, Remedia este un exemplu în ceea ce priveşte guvernanţa corporativă. Ceea ce vedem acum, o companie fără acţiuni la vânzare (ask-0), este rezultatul unor ani de muncă şi a unei atitudini pozitive, deschise şi transparente către investitori şi piaţă”.
Anul acesta, compania va distribui dividende de 700.927 de lei, suma fiind compusă din dividendele din profitul anului 2016 de 227.613 lei, la care se adaugă dividendele din profitul nerepartizat al anului 2015, în sumă de 473.317 lei. Dividendul brut pe acţiune este de 0,0066 lei, data ex-dividend (prima zi în care cei care vor cumpăra acţiuni nu vor mai beneficia de dividend) fiind de 9 septembrie.
Farmaceutica REMEDIA este deţinută, în proporţie de 66,5%, de Valentin-Norbert Ţăruş.
Ieri, în jurul orei 17.15, preţul acţiunilor RMAH cunoscuse o nouă creştere, de 14,9%, neexistând acţiuni la vânzare, conform datelor prezentate pe site-ul BVB.

(BURSA, 16.06.2017)

Distribuie

Alte noutati