Farmaceutica Remedia a înregistrat în primele nouă luni un profit net de 5,8 milioane lei

Farmaceutica Remedia a încheiat primele nouă luni ale acestui an cu un profit net de 5,778 milioane lei, de şase ori mai mic faţă de cel de 36,471 milioane lei din perioada similară a anului trecut, conform rezultatelor consolidate transmise Bursei de Valori Bucureşti, citate de Agerpres. Cifra de afaceri netă s-a ridicat la 343,854 milioane lei, cu 3,4% peste cea din perioada ianuarie-septembrie 2020. Veniturile din vânzarea mărfurilor au totalizat 342,367 milioane lei.

Veniturile totale ale companiei au fost de 344,698 milioane lei, iar cheltuielile de 337,707 milioane lei.

“În perioada 1 ianuarie – 30 septembrie 2020, societatea a înstrăinat active aferente a 52 de licenţe de farmacie deţinute în judeţele Alba, Arad, Dâmboviţa, Dolj, Giurgiu, Hunedoara, Ilfov, Ialomiţa, Mureş, Timiş, eveniment care a avut un impact deosebit asupra poziţiei financiare a societăţii Farmaceutica Remedia SA”, se subliniază în raport. La 30 septembrie 2021, compania avea active totale de 240,137 milioane lei şi datorii de 175,665 milioane lei.

Farmaceutica Remedia – companie înfiinţată în 1991 are un rol cheie în sectorul de sănătate din România, fiind specializată în distribuţie, vânzări integrate, marketing şi promovare medicală pentru produsele farmaceutice.

Pe parcursul 2019-2020, Farmaceutica Remedia a transferat, cu avizul Consiliului Concurentei, 63 de farmacii către Help Net, parte a grupului german Phoenix.

Compania operează în prezent 25 de unităţi proprii de retail în opt judeţe, în special în Hunedoara, Alba şi Sibiu şi dezvoltă platforma online www.farmaciileremedia.ro.

Farmaceutica Remedia Distribution & Logistics – societate înfiinţată în 2015 ca urmare a reglementărilor legale privind separarea activităţii cu ridicata de cele de retail farmaceutic, deţinută integral de Farmaceutica Remedia SA – este specializată în activităţi de distribuţie engros, marketing şi promovare medicală în domeniul sănătăţii, operează vânzările prin şapte centre logistice.

Acţionarul principal al companiei este Tarus Valentin-Norbert, care deţine 84,3068% din acţiuni.

Sursa: Financial Intelligence

Distribuie

Alte noutati

Farmaceutica REMEDIA, membru AMCHAM

Preocupata de dezvoltarea mediului de business din România și de promovarea de soluții de creștere a competitivitatii economice a țării în regiune și la nivel