Farmaceutica REMEDIA a atins pragul de 100 de farmacii

Retailerul de produse farmaceutice Farmaceutica REMEDIA SA a atins pragul de 100 de farmacii, după ce a achiziționat, la sfârșitul anului trecut, un număr de 12 noi farmacii, alte 3 fiind preluate în primele luni din 2016, astfel încât lanțul de farmacii REMEDIA numără acum, la nivel național, 100 de unități de retail.

Prin achiziția de la sfârșitul anului 2015 lanțul de farmacii deținut de omul de afaceri Valentin-Norbert TARUS, în calitate de acționar majoritar Farmaceutica REMEDIA S.A., și-a întărit puternic poziția în București, unde deține acum 18 unități. “Achiziția a 15 farmacii într-un timp foarte scurt reprezintă o întărire a poziției în special în București, după ce prezența noastră a fost deja consolidată în zona Deva, Hunedoara, Alba, Sibiu”, a spus Valentin-Norbert TARUS.

În total, lanțul de farmacii REMEDIA este prezent în 16 județe, având o poziție puternică în special în Transilvania.

Farmaceutica REMEDIA S.A. și Farmaceutica REMEDIA Distribution & Logistics SRL

Ca urmare a reglementărilor legii 95/2006, republicată în august 2015, care obligă societățile comerciale implicate în distribuția  de medicamente să separe activitățile de distribuție angro de cele de retail a produselor farmaceutice, compania Farmaceutica REMEDIA SA a decis, în baza Hotărârii nr.58, adoptată de Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor din 9 decembrie 2014, să păstreze activitățile de retail, prin operarea farmaciilor proprii și transferarea liniei de business de distribuție angro, împreună cu activitățile de logistică și alte servicii auxiliare către o altă entitate juridică – Farmaceutica REMEDIA Distribution & Logistics SRL, societate deținută 100%.

Această separare a activităților nu a afectat drepturile acționarilor REMEDIA SA și relațiile de colaborare cu partenerii.

“Am considerat separarea activităților ca pe o oportunitate de dezvoltare, într-un mediu concurențial specializat și strict reglementat”, a comentat președintele Consiliului de Administrație și fondatorul companiei, Valentin-Norbert TARUS.

19 ani de prezență pe Bursa de Valori București

Farmaceutica REMEDIA marchează 19 ani de prezență la Bursa de Valori București (www.bvb.ro – simbol RMAH) și peste 20 de ani de activitate pe piața farma prin organizarea, în luna aprilie, a unui eveniment dedicat, “Să cunoaștem business-ul la el acasă”, aflat la a 3-a ediție, care va reuni la sediul companiei investitori, reprezentanți ai fondurilor de pensii și de investiții, ai societăților de brokeraj, reprezentanți ai mass-media.

Farmaceutica REMEDIA are un portofoliu extins de medicamente și produse farmaceutice, oferta farmaciilor cuprinzând aproximativ 5000 de produse.

Distribuie

Alte noutati

Business-ul la el acasă 2023

REMEDIA a organizat a șaptea ediție a evenimentului ”Business-ul la el acasă”, eveniment dedicat cunoașterii companiei, după o pauză de 3 ani. Farmaceutica REMEDIA S.A.