Ce companii farmaceutice si-au rasplatit cel mai bine actionarii dupa criza – sursa: wall-street.ro

Sursa: wall-street.ro   10.01.2018

Companiile farmaceutice de pe bursa si-au rasplatit actionarii cu peste jumatate de miliard de lei dupa startul crizei din 2008. Anii 2009-2010 au marcat o blocare a distributiilor de dividende in majoritatea cazurilor, insa ulterior acestea au revenit odata cu profitul inregistrat de firmele din domeniu.

Per ansamblu, un actionar intr-o companie farmaceutica listata pe Bursa de Valori Bucuresti a castigat aproximativ 5% anual din distributiile de dividende, exceptia fiind Zentiva, in cazul careia media urca la 9%.

Cel mai mare randament al dividendelor distribuite de o companie farmaceutica dupa criza a ajuns la 20%. Nivelul a fost atins in 2011 de catre Zentiva, care la acel moment a acordat primele dividende de la listarea pe bursa. Astfel, Zentiva si-a rasplatit actionarii atat cu distributii de bani din profitul anului anterior (57 mil. lei), cat si rezerve (68 mil. lei).

Randamentul dividendelor a fost calculat avand in vedere pretul actiunilor inregistrat pe bursa cu o zi inainte de aprobarea valorii acestora de catre actionari.

 

Distribuie
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Alte noutati

Comunicat de presa

În conformitate cu prevederile legale în vigoare privind emitenţii şi  operaţiunile cu valori mobiliare,Consiliul de Administraţie al Societăţii Comerciale Farmaceutica REMEDIA S.A., informează pe toți