Ce companii farmaceutice si-au rasplatit cel mai bine actionarii dupa criza – sursa: wall-street.ro

Sursa: wall-street.ro   10.01.2018

Companiile farmaceutice de pe bursa si-au rasplatit actionarii cu peste jumatate de miliard de lei dupa startul crizei din 2008. Anii 2009-2010 au marcat o blocare a distributiilor de dividende in majoritatea cazurilor, insa ulterior acestea au revenit odata cu profitul inregistrat de firmele din domeniu.

Per ansamblu, un actionar intr-o companie farmaceutica listata pe Bursa de Valori Bucuresti a castigat aproximativ 5% anual din distributiile de dividende, exceptia fiind Zentiva, in cazul careia media urca la 9%.

Cel mai mare randament al dividendelor distribuite de o companie farmaceutica dupa criza a ajuns la 20%. Nivelul a fost atins in 2011 de catre Zentiva, care la acel moment a acordat primele dividende de la listarea pe bursa. Astfel, Zentiva si-a rasplatit actionarii atat cu distributii de bani din profitul anului anterior (57 mil. lei), cat si rezerve (68 mil. lei).

Randamentul dividendelor a fost calculat avand in vedere pretul actiunilor inregistrat pe bursa cu o zi inainte de aprobarea valorii acestora de catre actionari.

 

Distribuie

Alte noutati

Business-ul la el acasă 2023

REMEDIA a organizat a șaptea ediție a evenimentului ”Business-ul la el acasă”, eveniment dedicat cunoașterii companiei, după o pauză de 3 ani. Farmaceutica REMEDIA S.A.