2021, an istoric pentru Farmaceutica REMEDIA. Randament pe dividend de peste 15%, primul robot pentru farmacii din România, notă maximă în clasamentul VEKTOR

Sursa: economistul.ro

Farmaceutica REMEDIA (simbol bursier RMAH) este o prezență de top pe piața de capital din România, confirmând angajamentele față de acționari și investitori prin proiecte inovative, adaptarea strategiilor de business la cele mai moderne tendințe globale și implementarea celor mai bune practici internaționale în relația cu investitorii.

Promotor pe piața românească în procesul de automatizare și dezvoltare a serviciilor farmaceutice, focusată pe digitalizarea pieței farmaceutice, Farmaceutica REMEDIA este consecventă misiunii sale de a contribui la dezvoltarea durabilă a economiei.

Compania a marcat în 2021 unul dintre cei mai de succes ani din istoria sa de peste trei decenii. Farmaceutica REMEDIA a alocat acționarilor dividende de 14,3 milioane de lei, cu un randament de peste 15%, fiind inclusă pentru rezultatele sale financiare în topurile analiștilor pieței de capital.

O realizare majoră pentru companie a fost lansarea primului Robot Smart pentru farmacii din România, care a deschis un capitol nou în istoria dezvoltării farmaciilor – digitalizarea, ca pas spre viitor a domeniului farmaceutic.

2021 a mai însemnat pentru Farmaceutica REMEDIA obținerea notei maxime – 10 la evaluarea VEKTOR pentru comunicare excelentă cu investitorii. Doar zece companii listate la Bursa de Valori București au obținut nota maximă la această evaluare realizată de Asociația pentru Relații cu Investitorii la Bursa din România (ARIR). Pentru a obține nota maximă, care certifică cele mai bune practici internaționale în relația cu investitorii, Farmaceutica REMEDIA a trebuit să îndeplinească 15 criterii obiective, elaborate de ARIR, în colaborare cu un grup extins de specialiști locali și internaționali (analiști financiari, profesioniști în relația cu investitorii, consultanți și profesori).

50% din profitul net, distribuit acționarilor

Prin Hotărârea AGA din 15 aprilie 2021, Farmaceutica REMEDIA a alocat suma de 14,3 milioane de lei ca dividende din profitul net realizat în exerciţiul financiar 2020.

La un dividend brut de 0,15 lei pe acțiune din profitul pe 2020, randamentul unui dividend a fost de 15,8% la preţul de închidere al unei acţiuni din 14 aprilie 2021.

Farmaceutica REMEDIA a raportat pentru 2020 un profit total net repartizat de 28,2 milioane de lei, ceea ce înseamnă că aproximativ 50% din profit a fost distribuit de companie către acţionari.

Articolul integral poate fi citit aici.

Distribuie
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Alte noutati