VALENTIN-NORBERT ŢĂRUŞ, FARMACEUTICA REMEDIA:Dezvoltarea business-ului – element ce susţine creşterile estimate în buget

Rezultatele primului trimestru şi o serie de dezvoltări ale afacerii, inclusiv automatizări, reprezintă elemente ce susţin creşterile estimate de Farmaceutica Remedia în Bugetul de Venituri şi Cheltuieli pentru acest an, reiese din declaraţiile de vineri ale directorului general al companiei, Valentin-Norbert Ţăruş, făcute în cadrul unei conferinţă de presă.

Practic, pentru acest an, conducerea companiei estimează venituri nete din vânzări mărfuri de 513,43 milioane de lei, cu circa 17% peste cele din 2020, în timp ce costurile totale sunt prognozate la 511,58 milioane de lei, cu 16% mai mari decât cele anul anterior.

Valentin-Norbert Ţăruş a spus: „Orice schimbare în piaţă oferă oportunităţi. În contextul pandemiei, ne-am orientat şi facem importuri de teste rapide antigen din China. Noi am avut aceste teste chiar de la început (…). În consultare cu specialişti, cu oameni din piaţa internaţională, am intuit că stoparea pandemiei va însemna în mare măsură, în afară bineînţeles de vaccinare, testarea (…). Vedem estimările de creştere din buget susţinute de rezultatele care se profilează pentru primul trimestru, cât şi de câteva dezvoltări ale business-ului pe care le avem în vedere. Vom merge pe linia automatizării, a digitalizării proceselor. Remedia a intrat într-un parteneriat cu firma americano-germană BD Rowa, care face roboţi pentru farmacie şi dezvoltăm o nouă linie de business privind promovarea şi instalarea unor soluţii de automatizare în farmacii. Bineînţeles că ne bazăm şi pe personal, pe instruirea şi reorientarea angajaţilor”.

De asemenea, Valentin-Norbert Ţăruş a punctat că, Farmaceutica Remedia are în curs de dezvoltare o platformă naţională de testare Covid, la care vor avea posibilitatea să adere medici şi asistenţi care să ofere servicii de testare pentru populaţie.

„Practic, platforma va oferi posibilitatea alegerii medicului sau asistentului, care se vor deplasa inclusiv la domiciliu, pentru a efectua testele. Este o platformă pe care intenţionăm să o lansăm zilele următoare. Suntem încă la început, dar dacă proiectul va prinde putem creşte şi vom deveni mai vizibili”, a spus directorul Farmaceutica Remedia.

Nu în ultimul rând, directorul Farmaceutica Remedia a subliniat că, distribuitorului de medicamente îşi propune să acorde, în următorii ani, dividende cu un randament peste cel al dobânzilor bancare.

„În ultimii zece ani, Remedia a plătit dividende în fiecare an. Sigur, nu un dividend excepţional ca în acest an, dar ne propunem să plătim mai mult decât băncile. Practic ne propunem şi sperăm să fim în poziţia să oferim dividende cu randament de peste 3%, în anii care urmează. Iar perspectiva pentru 2021 este bună, având în vedere rezultatele pentru primul trimestru”, a spus Valentin-Norbert Ţăruş.

SURSA” https://www.bursa.ro/valentin-norbert-tarus-farmaceutica-remedia-dezvoltarea-business-ului-element-ce-sustine-cresterile-estimate-in-buget-22139241

Distribuie

Alte noutati

Business-ul la el acasă 2023

REMEDIA a organizat a șaptea ediție a evenimentului ”Business-ul la el acasă”, eveniment dedicat cunoașterii companiei, după o pauză de 3 ani. Farmaceutica REMEDIA S.A.