Raport trimestrul I 2020

Consiliul de Administratie al Farmaceutica REMEDIA S.A. informeaza ca Raportul aferent Trimestrului I din 2020 – versiunea integrala – este disponibil pe website-ul propriu, https://www.remedia.ro si pe urmatorul link https://www.remedia.ro/investitori/informatii-financiare/.

În perioada 01.01.2020 – 31.03.2020 societatea comercială Farmaceutica REMEDIA S.A. a înregistrat următoarele rezultate financiare consolidate:

Indicatorii economico – financiari la 31.03.2020 sunt prezentati in tabelul urmator:

Note:

1) Lichiditatea curenta – nivelul indicatorului reflecta o buna capacitate de plata, deci un risc redus in cazul FR, certificind faptul ca societatea este capabila să-și acopere datoriile pe termen scurt pe seama creantelor si disponibilitatilor banesti. Indicatorul a evoluata pozitiv fata de aceeasi perioada a anului trecut (1,19) si sa depreciat fata de decembrie 2019 (1,3). In cazul FRDL indicatorul prezinta un risc mediu, mai ales ca s-a degradat usor fata de aceeasi perioada a exercitiului financiar anterior (de la 1,02) si decembrie 2019 (1,02).

2) Gradul de îndatorare exprimă eficacitatea managementului riscului de credit, indicând potenţiale probleme de finanţare, de lichiditate, cu influenţe în onorarea angajamentelor asumate. In cazul FR nu exista niciun fel de risc in timp ce pentru FRDL valoarea indicatorului indica un risc aproape inexistent.În calculul acestui indicator capitalul împrumutat cuprinde atât creditele bancare, cât şi datoriile din leasing-ul financiar.

3) Viteza de rotaţie a debitelor clienţi exprimă eficacitatea societăţii în colectarea creanţelor sale, respectiv numărul de zile până la data la care debitorii îşi achită datoriile către societate. Având în vedere dinamica vânzărilor și specificul încasării creanţelor în distribuţia de medicamente consideram ca valoarea indicatorului este una normală pentru ambele firme, în condiţiile date. Fata de aceeasi perioada a anului trecut indicatorul s-a degradat in cazul FR (de la 42 zile) si s-a imbunatatit considerabil in cazul FRDL (de la 131 zile).

4) Valoarea indicatorului Nr.de zile de stocaj (48 zile) poate fi considerata ca se incadreaza in specificul activitatii , depasind limita impusa de procedurile interne ale societatii (45 zile) in cazul FR. Comparativ cu martie 2019, indicatorul s-a imbunatatit atat in cazul FR (de la 66 zile) cat si in cazul FRDL (de la 76 zile).

Preşedinte  al Consiliului de Administraţie,
„TARUS” – Valentin Norbert TARUS e.U.

Distribuie

Alte noutati

Farmaceutica REMEDIA, membru AMCHAM

Preocupata de dezvoltarea mediului de business din România și de promovarea de soluții de creștere a competitivitatii economice a țării în regiune și la nivel