Primele scoruri ESG la BVB pentru Antibiotice, BRD, Farmaceutica Remedia, Nuclearelectrica, OMV Petrom, Teraplast, Transgaz

SURSA: AGERPRES

Primele scoruri ESG (Environmental, Social, and Governance) pe piaţa de capital locală sunt disponibile gratuit de marţi, 8 februarie, pe platforma BVB Research Hub a Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

„Analizele ESG şi criteriile luate în considerare pentru elaborarea unor indicatori ESG sunt foarte complexe, depăşesc cu mult cerinţele legale de raportare şi necesită un efort deosebit din partea companiilor. Majoritatea emitenţilor au făcut progrese semnificative în ultimii ani şi mulţi dintre ei desfăşoară în prezent proiecte de îmbunătăţire a raportărilor non-financiare şi, implicit, a scorurilor ESG. Publicarea primelor scoruri ESG la BVB este doar un prim pas dintr-un demers mult mai mare al nostru, început în 2020, şi ne aşteptăm ca tot mai mulţi emitenţi să ni se alăture în perioada următoare. Suntem convinşi că această iniţiativă va aduce o contribuţie pozitivă la dezvoltarea pieţei de capital din România pe termen lung”, a declarat Adrian Tănase, directorul general al Bursei de Valori Bucureşti, potrivit AGERPRES.

Integral pe www.agerpres.ro

 

Distribuie
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Alte noutati