Care sunt actiunile la care ar trebui sa fiti atenti in primul trimestru al lui 2018

Farmaceutica REMEDIA Deva

Este un emitent mai mic, dar extrem de interesant. RMAH a trecut in 2016 prin probleme destul de mari generate de o hotarare de guvern care a obligat compania sa isi reorganizeze activitatea, fapt care i-a generat costuri mari care i-au taiat substantial profitul. Chiar si asa, Remedia a reusit sa castige bani din operatiunile destasurate. In 2017 si-a revenit, reusind sa isi creasca substantial profitul (1069%, la 9M). Avand in vedere politica de distribuire a dividendelor din profitul companiei, putem estima ca RMAH va oferi actionarilor un dividend de 0,034 lei pentru o actiune din profitul la 9 luni, dar este foarte posibil ca valoarea toatala a acestuia pentru anul 2017 sa fie de peste 0,045 lei. La cotatia actuala a actiunii, inseamna un randament de aproape 15%.
Exista insa o incertitudine, generata de potentiala majorare cu 10.000.000 de Euro a capitalului societatii, care ar putea aduce atat o diluare a participatiilor, cat si a dividendului incasat. Felul in care aceasta majorare va avea loc va fi votata in Adunarea Generala din data de 27 februarie. Pana atunci, vor veni si rezultatele financiare, astfel ca vom avea o idee mai clara asupra potentialelor dividende.
Din punct de vedere tehnic, dupa corectia preturilor generata de anuntul majorarii de capital, vedem o stabilizare a cotatiei, dar si posibilitatea de a recupera pana in zona 0,35-0,36 lei. Daca acest lucru se va produce, iar compania va publica rezultate financiare bune la T4, exista posibilitatea marcarii unui profit destul de bun in urmatoarele 4 saptamani.

Sursa: bvbescu.ro

Distribuie

Alte noutati